Wij zijn volksdansgroep Vodawiko (VOlksDAnsgroepWImKOoij), genoemd naar onze eerste dansleider, die de groep mee heeft opgestart.

Wij dansen in hoofdzaak Engelse Contradansen en ook New-England (Engelse contradans, die is “overgewaaid” naar Amerika en daar verder is ontwikkeld). Deze Engelse dansen bestrijken een tijdperk van rond het jaar 1650, toen de eerste dansen werden genoteerd, tot nu toe; er worden nog steeds nieuwe dansen geschreven.

English Country Dancing wordt gedanst met een partner en de opstellingen en muzieksoorten zijn zeer divers. Er zijn lange rijen van een willekeurig aantal paren en er zijn opstellingen met een vast aantal paren. Er zijn kringdansen, squares enz. Er zijn ontzettend veel dansen, duizenden…

Tegelijk met onze wekelijkse dansavond is er dan op de tweede maandag van de maand altijd een instuif, bedoeld voor eigen leden en mensen van buiten, die bekend zijn met de basisfiguren van English Country Dancing.

Daarnaast hebben we jaarlijks ons “Kerstgebeuren”, een combinatie van dansen en eten, verzorgd door eigen leden, altijd sfeervol en gezellig.

Jaarlijks gaan we dan ook nog een weekend weg met alle leden en hun partner, die dat leuk vinden. We kiezen samen een bestemming en een datum en ook dat is altijd erg leuk.

We dansen iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum “De Werf”, adres: v.d.Werffstraat 14, 5622 KB Eindhoven.

Kom gerust een keer kijken en doe misschien iets mee, want dansen is het leukst om te doen! Bel even als je wilt komen naar Monica Middel, 0478-202873

    ———————————